Marie Isaksson 2 april - 24 april
Långt borta och nära - grafik, emalj och måleri
”Min utställning ”Långt borta och nära” handlar om upplevelser och former som jag samlar på. Jag hittar dem på vandringar, resor, en tur till stan eller när jag går ett varv i trädgården. De finns där, bara att välja. Det jag hittar tar jag med mig i fickan eller som fotografi. Ibland endast som ett minne. Jag tecknar och kombinerar det jag tycker är intressant. Reducerar och lägger till. Bilderna blir till korta berättelser från en händelse jag varit med om.
 
Ofta väljer jag stålplåt som jag etsar och trycker bilderna ifrån. Jag jobbar också med bilder i emalj som jag bränner i 800° i egen ugn. Jag använder ibland mina färdigtryckta tryckplåtar till emaljbilderna som blir till ett eget uttryck. Sedan många år har jag min ateljé på gården i Sjuntorp söder om Trollhättan. De senaste åren har jag jobbat med en stor utsmyckning till V:a Götalandsregionens nya sjukhus i Kungälv. 140 vårdrum har fått var sin unik emaljbild.
 
Under en tid har jag nu jobbat med nya grafiska blad och emaljobjekt, som jag ser fram emot att visa hos er i konsthallen i Sölvesborg under våren.”