Elizabeth Kettley Cronfalk 23 mars – 14 april 
”Mässingsplåten är graverad med en liten graveringsmaskin. Järnnålen slår upp och ned och skapar små punkter som jag använder på olika sätt för att rita eller gravera ytan. “
Jag hittade tekniken av en slump när jag efter studierna köpte en silververkstad av en hobbysmed i Karlskrona. Bland alla verktyg låg en liten maskin som jag blev nyfiken på. Denna upptäckt har format hur jag jobbat nu i 3- 4 år. Tekniken är tidskrävande och tillåter tid för eftertanke, oftast tar jag in vardag och världsnyheter allt eftersom bilden växer fram. Ibland har jag en tydlig bild som jag burit med mig och ibland måste det värkas fram.
Tiden jag spenderar med plåtarna har jag upptäckt är av stor betydelse för hur jag jobbar i ateljén. Det händer något när tiden, kroppen och materialet samexisterar under lång tid. Tekniken och materialet går in i motivvärlden och där smälts de samman till något oförutsägbart, som i sin tur skiftar när de möter en betraktare.
Det graverade motivet och den glänsande ytan skapar mötet där ytan återspeglar betraktaren som betraktar motivet och som för en stund blir en del av verket.”