Mona Hedin & Adam Hedin ”TEXTIL till SKULPTUR”   
 9 oktober – 7 november
Mona Hedin (född 1946) bor sedan drygt 15 år på sydvästra Öland, Mörbylånga. Hon är textilkonstnär och arbetar med textila objekt, främst gobelänger, gärna i oregelbundna former. ”Jag utgår från det textila materialets förutsättningar, material som ull, lin och silke, men också främmande material som skapar en tredimensionell bild.
Jag är en målande konstnär i det textila materialet, målar helt enkelt i garn. I mina textila bilder arbetar jag med naturens former i ett abstrakt formspråk, som blandas i en mix av minnen och företeelser som på olika sätt har beröringspunkter i mitt liv. Yrkesverksam konstnär sedan mer än 30 år och hade min första separata utställning 1984. Jag är representerad i landsting, kommuner, museer och kyrkor.
Vävningen är mitt långsamma språk, som kräver mycket förarbete av skisser, val av material och färg, det är en långsam process.”

Adam Hedin- skulptur
”Det konstnärliga skapandet växer fram under otaliga möten i det öländska kulturlandskapet, ljuset, strukturer, former känns outtömliga och inspirerande för mig.
Tecknade… Ständigt sökande, efter volym, linjer som fångar upp en rörelse som övergår till måleri, grafik och skulptur.
Jag strävar inte efter detaljerna i måleriet, är mer nyfiken på mötet med färgen. Skulpturerna tar en mer lekfull gestaltning som både kan vara råa och fantasifulla i sina uttryck. Men ändå med ett stort allvar. På denna utställning är det fokus på skulptur, materialen varierar med alltifrån glas, svets och smide i järn, trä mm. Snart även brons… Jag utgår nästan bara från fågelformen som för mig blir outtömlig. ”