loading...

Jenny Eneroth 27 februari – 21 mars
Villovägar - Måleri, skulptur, glas

”Mitt skapande blir mest och oftast måleri, där jag jobbar med de flesta av färgmaterial. Tycker om att börja skissa, försöka att finna formen för motiven och tankarna med akrylfärgen. Där vill jag att det ska gå fort, många ändringar – ständigt. Måla över och om. Flertalet gånger.
När jag känner fragmenten av olika delar och motiv som tittar fram, då tecknar jag gärna med pastellkritor, och slutligen vill jag alltid avsluta med oljan. Målar den tunt, då jag vill att mycket av det underliggande hela tiden ska få vara med.
Det är ju så det är, allt det där vi bär med oss – finns där, formar våra vägar.
Ständigt finns tankar om vad livet har att erbjuda. Hur vi lever, vad vi strävar efter – alla dessa vägar och val, som allt som oftast hamnar i någon form av villoväg. För att till slut förhoppningsvis finna sig, föra oss vidare. Det finns hus, träd, stegar, och små människor – några slags symboler, för kraften som ständigt vill ta oss framåt. Stigar och vägar. Vilsevägar. Villovägar. Tillsammans med måleriet bygger/skulpterar jag även någon form av byggnader – med de flesta material, små saker som jag finner, som på något vis talar till mig. Och just nu, precis har jag fått möjligheten att ta fram lite husskulpturer i glas. Vi får se, vart det bär… Jag är verksam och har min ateljé i Gårdsby, strax utanför Växjö.”          

Öppettider