loading...

Sommarutställning 12 juni – 15 augusti 2021
Steen Kepp och Africa Coll – keramik och måleri

Steen Kepp - Keramik
Öst möter väst i kosmopolitiske Steen Kepps keramiska verk. Genom mångårig erfarenhet från arbete och experiment i Japan, Frankrike och Sverige har Kepp utvecklat sin arbetsmetod Terre Enfumée (ungefär lera i rök). Verken är inte skapade för att förvara materiella ting, utan kan ses som ett utrymme för stillhet, renhet och kontemplation.
 
Steen Kepp påbörjade sin utbildning som bildkonstnär och grafiker 1968, dels i Danmark, dels med studier vid Konst-akademin i Nice och hos litografen Pierre Chave i Vence. Genom karriären har Steen Kepp arbetat med olika bränningstekniker och har vistats periodvis både i Japan, Korea och Frankrike. 
Steen Kepp är numera bosatt i Hanaskog.

Africa Coll – MÖRKVEDEN – måleri
”Det handlar om outforskade gränser mellan olika verkligheter. Med inspirationen, motiven och materialet från de gränsland som varken är det ena eller det andra. Ett sådant är den strandremsa vid vatten som varken är land eller vattenvärld. Där finns mellanting i både bokstavlig och bildlig betydelse. Ingenmansland. Söker det mystiska, poetiska och skönheten.
I min verksamhet arbetar jag kontinuerligt med måleri, fotografi, video och installationer. Jag använder olika språk för mina projekt, eftersom jag tror att var och en av dem behöver sina egna medier. Mitt arbete handlar om gränser, outforskade territorier och de subtila linjerna mellan verkligheter. Min nyfikenhet leder till att jag experimenterar och fördjupar mig i materialens egenskaper och olika metoders möjligheter. Jag är fascinerad av naturens avtryck genom ljus. Många gånger jobbar jag direkt med naturen på duk. Försöker att fånga ögonblicket som aldrig kommer tillbaka igen. Jag använder olika ytor; duk, trä, tyg, metall, gamla dörrar, papper. ”
Jag är ursprungligen från Spanien men bor och arbetar i Sverige sedan 2001. Min ateljé ligger utanför Hasslösa i Lidköping. Jag har utbildat mig i konst vid Barcelonas Universitet och deltar i utställningar i både Sverige och utomlands.       

Öppettider