Lars Fredholm
9 nov – 1 dec
”Fågelmöten – från skissbok till akvarell”
 ”Fågelmöten – från skissbok till akvarell”

Lars Fredholm har varit yrkesverksam akvarellkonstnär sen mer än 25 år tillbaka, men har skådat, skissat och målat fåglar sen barnsben.
 
Han är uppvuxen i Malmö men bosatt sedan tjugo år på landet utanför Hörby i Mellanskåne. Här har han sin ateljé, där han allt som oftast färdigställer sina akvareller utifrån de skisser och foton han haft med sig hem från utflykter till t.ex. Krankesjön, Vombs ängar, Ringsjöarna, Falsterbo o.s.v.
-När jag är ute i fält och skådar fåglar hamnar jag ofta vid en sjö- eller havsstrand och där sitter jag och skissar och studerar fåglarna, letar intressanta vinklar, skuggor och hur ljuset faller.
-Att få möjligheten att kombinera mina två stora passioner här i livet, akvarellmåleri och fågelskådning, är fantastiskt och ett stort privilegium.
-Att vara ute i naturen är inte bara balsam för själen utan rent nödvändigt för att ha en chans att avbilda dem på ett naturtroget sätt. Det är alltid lite av en rofylld ”kamp” att försöka fånga fågelns form, karaktär och dess innersta själ. Men när jag tycker mig ha lyckats är det en stor tillfredställelse och vägen tillbaka hem till studion blir en resa av ren glädje!